מינוקסידיל (מינוקסי): 5 תופעות לוואי הכי נפוצות של מינוקסידיל

רץ ברחבי הרשת: הנה הטיפול הכי מדובר בנשירת שיער לשנת 2024.

HRGrowth – מוצר ייחודי המסייע בחיזוק שורש השיערה ובמניעה של נשירת שיער. לחצו כאן כדי לקבל הנחה על ההזמנה הראשונה!

שיער עבה, מבריק ובריא הוא איננו עניין של מה בכך, ולאחרונה גברים רבים מחפשים פתרונות יעילים שיחזירו לראשם את השיער השופע שהיה להם בצעירותם. אחד המוצרים המסוגלים לעזור הוא מינוקסידיל – תכשיר לשיקום השיער, ששימש במקור כתרופה ליתר לחץ דם. בין שאתם מתמודדים עם קו שיער נסוג או מחפשים דרך לשפר את נראות השיער ולהחזיר לו את הנפח והמלאות, מינוקסידיל יכול להיות התשובה, ובייחוד בשל הפוטנציאל שלו לעודד את צמיחת השיער. איך הוא עובד בדיוק? באילו תצורות אפשר למצוא מינוקסידיל בחנויות? האם יש תופעות לוואי לשימוש בו, ובכלל – האם הוא גם מתאים לנשים הסובלות מנשירה מאסיבית? כל המידע החשוב והתשובות לכל השאלות נמצאים ממש כאן, אז בואו נצא לדרך.

מה זה מינוקסידיל?

מינוקסידיל היה במקור תרופה הניתנת דרך הפה במקרים של יתר לחץ דם, אבל היא חשפה במפתיע תופעת לוואי שחוללה מהפכה בתחום שיקום השיער. תרופה זו היא בעלת יכולת טובה לעודד צמיחת שיער, כיוון שהיא מרחיבה את כלי הדם ומאפשרת זרימת דם טובה יותר לקרקפת, המחזקת את המנגנון התורם לצמיחת השיער. בכל הקשור לטיפוח השיער, מינוקסידיל ידוע כיום כתכשיר המיושם באופן מקומי במקרים של התקרחות גברית. המנגנונים המדויקים העומדים מאחורי ההשפעה של מינוקסידיל על צמיחת השיער עדיין אינם מובנים לחלוטין, אבל רבים מאמינים כי הוא מאריך את שלב צמיחת השיער (אנאגן) ומקדם את התרחבותם של כלי דם קטנים סביב זקיקי השיער. הנגישות והפשטות של השימוש במינוקסידיל תרמו לפופולריות הנרחבת שלו כתכשיר ללא מרשם עבור הסובלים מנשירת שיער, נשים וגברים כאחד.

תופעות לוואי נפוצות

משתמשים רבים מספרים על תופעות לוואי שונות, והן ברובן שכיחות מאוד ואינן סכנה לבריאות. עם זאת, אם תופעות אלו מחמירות או נמשכות זמן רב, מומלץ להפסיק את השימוש בתרופה ולפנות לייעוץ רפואי. תופעת הלוואי השכיחה העיקרית היא גירוד בעור ופריחה, הקשורים בדרך כלל לתגובה אלרגית לפרופילן גליקול. במקרה כזה, מעבר לשימוש בצורת הספריי של התכשיר עשוי להקל את התסמינים בקרב מי שחווה אותם ולהציע פתרון מוצלח יותר. תופעות לוואי נוספות עשויות להיות בחילות ושלשולים, וחלק מהמשתמשים חווים בעיות במערכת העיכול לאחר כמה חודשי שימוש, החולפות מיד עם הפסקת הטיפול.

רוב המשתמשים אינם מדווחים על תופעות לוואי חריגות או חמורות, אבל יש תופעות לוואי נדירות שחשוב להביא בחשבון. משתמשים מסוימים עשויים לסבול מתסמינים כמו נפיחות בידיים או ברגליים, עלייה פתאומית ובלתי מוסברת במשקל, כאבים בחזה, סחרחורת, אובדן הכרה, בעיות נשימה, דפיקות לב מהירות וחזקות, תגובות אלרגיות קשות או נפיחות של הלשון והשפתיים. תסמינים אלו עשויים להצביע על ריכוז גבוה יותר של מינוקסידיל בזרם הדם, מה שמצריך תשומת לב רבה לשימוש נכון ובעיקר למינון מתאים. חשוב לציין שמינוקסידיל אומנם משמש באופן מקומי למניעת נשירת שיער, אבל השימוש שלו כתרופה דרך הפה במקרים של יתר לחץ דם עלול להוביל לתופעות לוואי נוספות כמו כאבים בחזה, בחילות, הקאות, חום גבוה וכאבי ראש. במקרה של תגובות כאלו, יש להפסיק באופן מיידי את השימוש בתכשיר ולפנות לקבלת טיפול רפואי.

5 תופעות לוואי של מינוקסידיל

הינה 5 תופעות לוואי מוכרות לשימוש במינוקסידיל שכדאי להכיר:

  • גירוד בקרקפת – תופעת לוואי נפוצה אחת של מינוקסידיל היא גירוד בקרקפת. ייתכן שהמשתמשים בתכשיר יחוו גירוד קל עד בינוני, אשר לרוב נובע מזרימת דם מוגברת ומגירוי של זקיקי שיער. תופעת לוואי זו היא בדרך כלל זמנית ונוטה להתמעט ככל שהקרקפת מסתגלת לחומרים שבתכשיר.
  • יובש או קילופים – משתמשים מסוימים עשויים להבחין ביובש בקרקפת או בהתקלפות של העור. אפשר לטפל בתופעת לוואי זו על ידי שימוש בשמפו עדין המעניק לחות לעור. אם היובש נמשך, ייתכן שתצטרכו לשנות את תדירות השימוש במוצר.
  • גירוי או אדמומיות – גירוי ואדמומיות בעור הם תופעות לוואי אפשריות, בייחוד אצל מי שיש לו עור רגיש. חשוב להקפיד להשתמש במינוקסידיל לפי ההוראות כדי להימנע מגירויים ותופעות לוואי לא נעימות. אם הגירוי נמשך, מומלץ להתייעץ עם רופא עור כדי לבחון תכשירים חלופיים או להתאים את אופן השימוש.
  • נשירת שיער מוגברת – באופן פרדוקסלי, חלק מהמשתמשים יחוו נשירה מוגברת בתחילת הטיפול. תופעה זו היא לרוב זמנית ולרוב מקדימה צמיחת שיער חדשה. שימוש בתכשיר מוביל בדרך כלל לתוצאות חיוביות, אך אם הנשירה רחבת היקף מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
  • דפיקות לב מהירות – במקרים נדירים, השימוש במינוקסידיל עלול להוביל לתופעות לוואי שאינן קשורות לקרקפת. משתמשים מסוימים עשויים לחוות דפיקות לב מהירות. מעקב אחר תסמינים מסוג כזה הוא קריטי, ואם הם מופיעים חשוב לפנות לייעוץ רפואי מיידי.

מינוקסידיל לשיער: איך משתמשים בתכשיר?

לפני השימוש הראשוני במינוקסידיל, ובמסגרת טיפול בנשירת שיער, חשוב לבדוק את ההנחיות ולקרוא את כל הוראות השימוש בקפידה כדי למקסם את היעילות של התכשיר ולמנוע את תופעות הלוואי עד כמה שאפשר. אם אתם משתמשים בשמפו או בספריי, יש למרוח את החומר ישירות על קרקפת נקייה ויבשה, תוך התמקדות באזורים שיש בהם נשירה או שיער דליל. חשוב למרוח מינוקסידיל באופן עקבי, בדרך כלל פעמיים ביום או לפי ההוראות וההנחיות המצורפות. כמו כן, עליכם להימנע מלשטוף את השיער או לחשוף את הקרקפת למים למשך כמה שעות לאחר השימוש במוצר. סבלנות היא מילת המפתח כאן, שכן התוצאות נראות לעין רק לאחר כמה חודשים, והפסקת השימוש עלולה להוביל לחזרת הדילול בשיער או נשירתו.

מהם הסוגים הנפוצים של מינוקסידיל?

מינוקסידיל מגיע בכמה צורות כדי לתת מענה להעדפות ולצרכים שונים. כל צורה מתבססת על שימוש באופן שונה וחשוב להקפיד על כך כדי ליהנות מהתוצאות הרצויות:

מינוקסידיל כדורים

לעומת ספריי ושמפו, כדורי מינוקסידיל פועלים באופן פנימי כדי לעודד את צמיחת השיער. על אף שהם ידועים כיעילים, הם עשויים לבוא עם תופעות לוואי שונות, מה שמצריך מעקב של גורם מקצועי במהלך השימוש בהם.

מינוקסידיל ספריי

ספריי מינוקסידיל מציע מענה נוח וממוקד מאוד. הספריי מאפשר שימוש מדויק בתכשיר באזורים ספציפיים בקרקפת. זהו פתרון מצוין עבור מי שמעדיף טיפול נקודתי יותר בדילול שיער מקומי.

שמפו מינוקסידיל

עם שמפו מינוקסידיל אפשר ליהנות ממענה טיפולי כחלק משגרת הטיפוח היום יומית. אפשר להשתמש בשמפו במהלך שטיפת השיער בכל יום, מה שהופך את השימוש בו לנוח וגם יעיל מאוד. למרות שהוא ידוע כאמצעי נגיש, חשוב לזכור שרק שימוש עקבי וממושך בו ישיג את התוצאות הרצויות.

מינוקסידיל לנשים – איך התכשיר עוזר?

מינוקסידיל לנשים 2% בתמיסה יכול לעזור כטיפול בנשירת שיער תורשתית, ובייחוד במקרה של התקרחות אנדרוגינית. תכשיר זה מיועד למריחה מדי יום על הקרקפת, ומציע טיפול ממוקד נגד התקרחות ונשירת שיער על רקע תורשתי. התכשיר פונה לנשים בגילאי 18–65 המתמודדות עם התקרחות תורשתית ורוצות לזרז את תהליך הצמחת השיער. לא מעט נשים שהשתמשו באופן עקבי במינוקסידיל במשך שמונה חודשים דיווחו על צמיחת שיער ניכרת. עם זאת, כיוון שגם תהליכי ההתקרחות וגם תהליכי הצמיחה המחודשים הם הדרגתיים, מומלץ להשתמש במוצר לפחות ארבעה חודשים לפני בחינת השפעתו, עם הערכה מקיפה יותר לאחר שנה של טיפול רציף. אם אין שיפור בצמיחת השיער לאחר שנה, מומלץ להפסיק את הטיפול.

המינון היומי המומלץ של מינוקסידיל לנשים הוא לכל היותר 2 מ"ל, מפוצל ל-1 מ"ל בבוקר ו-1 מ"ל בערב, כאשר 1 מ"ל שווה ערך לכ-7 התזות של חומר. חריגה במינון זה לא צפויה לשפר את צמיחת השיער ועלולה להוביל לתופעות לוואי מוגברות כמו ירידה בלחץ הדם, כאבים בחזה, סחרחורת, עילפון וקצב לב מהיר. אם אחד מהתסמינים הללו מופיע, יש להפסיק באופן מיידי את השימוש בתכשיר. חשוב להקפיד על שימוש ארוך טווח, שכן הפסקה עשויה להוביל לחידוש תהליך הנשירה בתוך 3–4 חודשים.

כמה עולה מינוקסידיל?

העלות של מינוקסידיל יכולה להשתנות בהתאם לפרמטרים שונים, כמו גודל האריזה והמקום שבו רוכשים אותו. המוצר זמין ברשתות הפארם השונות, בחנויות טבע ובאתרי אינטרנט שונים, הקובעים בעצמם את המחיר. המחירים עשויים להשתנות ולפעמים מוצעים מבצעים אטרקטיביים והנחות – מומלץ לבדוק כמה מקומות ולהשוות מחירים לפני הרכישה.

סיכום

מינוקסידיל יכול להיות פתרון טוב לאנשים המתמודדים עם נשירת שיער. זהו מוצר הזמין בצורות שונות כמו תמיסות, כדורים, תרסיס ושמפו, המתאימות לצרכים שונים וגם למטרות שונות. מינוקסידיל ידוע ביעילותו בעידוד צמיחת השיער, אבל חשוב להכיר את תופעות הלוואי האפשריות שלו. יש לעקוב אחר הנחיות השימוש המומלצות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום הבריאות אם מופיעות תגובות חמורות.

יגאל בולדינג
יגאל בולדינג

יגאל הוא דמות פיקטיבית של פרופסור מפורסם בתחום נשירת והשתלות השיער. מוחו הוא מעיין ידע לא נגמר של כל מה שקשור לנשירת שיער גברית, וגם קצת נשית. פרופסור בולדינג תמיד ישמח לענות על שאלות, לתת מענה לקוראי האתר ולפרסם מחקרים, מאמרים, טיפים וגם את הגיגיו האישיים.

38 תגובות
  1. יגאל אחרי שקראתי את המאמר שמתי לב שיש לי תחושה של עיקצוצים על הקרקפת. השיער שלי יחסית דליל ואני משתמש במינוקסידיל אחרי שלקחתי ממנו הפסקה ארוכה. יכול להיות שהעיקצוץ זה פשוט dht שהמינוקסידיל מוריד מהקרקפת?

    • אחר שבועיים -שלושה בשימוש במינוקסדיל ראיתי הרבה קשקשים בקרקפת ומשתמש כרגע בשמפו Head and Shoulders ועדין יש קשקשים ואני ממשיך בטיפול האם זה בסדר
      ותודה על הכתבה

      • הגב
        פרופסור יגאל בולדינג 25 ביוני 2020 ב17:16

        שלום דני,

        ייבוש העור הוא אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של המינוקסידיל.
        סיכוי סביר שהקשקשים נובעים מהעור היבש שנגרם כתוצאה מהמינוקסידיל.

        יגאל

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 9 באוגוסט 2019 ב13:14

      היי דני,
      תחושת העיקצוץ שאתה מתאר יכולה לנבוע מהגברה של זרימת הדם כתוצאה מהשימוש במינוקסידיל (מאחר ומדובר בתרופה שמרחיבה כלי דם).

  2. אז מינוקסידיל חוסם DHT או לא?

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 9 באוגוסט 2019 ב13:16

      היי ראובן,
      הדרך שבה מינוקסידיל עובד (או לפחות הדרך שבה מאמינים שהוא עובד),
      היא הגברה של זרימת הדם לזקיקי השיער, ולא חסימה של DHT.

  3. אני משתמש במינוקסידיל כבר קרוב ל4 חודשים ולפני שבועיים התחלתי להרגיש עייפות ועיקצוצים בידיים שנמשכים כמעט כל היום. אתה ממליץ להפסיק את השימוש?

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 9 באוגוסט 2019 ב13:17

      היי עידן,
      זאת בחירה שתצתרך לקבל בעצמך ובעזרת רופא מומחה שיבדוק אותך לעומק.

  4. הגב
    יוני אדלשטיין 9 באוגוסט 2019 ב12:46

    אחרי כמה זמן רואים תוצאות משימוש בשמן מנטה? תודה רבה על המאמר המפורט.

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 9 באוגוסט 2019 ב13:18

      היי יוני,
      זה משתנה מאדם לאדם.
      יש אנשים שלא רואים שום תוצאה מהשימוש בשמן מנטה, ויש אנשים שכבר מתחילים לראות צמיחה של שיער תוך חודש.
      שמן מנטה הוא משהו שלדעתי צריך לשלב עם טיפולים נוספים בנשירת שיער.

  5. שלום וברכה.
    קודם כל תודה רבה על ההשקעה והמידע שאתם נותנים פה באתר,
    רציתי לשאול אם אפשר לערבב שמן מנטה ושמן רוזמרין ולערבב עם שמן בסיס אחר חוץ משמן מגנזיום
    כמו שמן זית וכו' ולהשאיר כל הלילה?
    תודה.

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 22 בנובמבר 2019 ב14:08

      שלום ניר,
      קודם כל תודה רבה על ההערכה.
      לשאלתך – לדעתי לא אמורה להיות בעיה עם הערבוב הזה.
      בברכה,
      יגאל

  6. האם ניתן לשלב טיפול במינוקסידיל יחד עם שמן מנטה/ נענע חריפה/ אולרופאין? תודה מראש

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 22 בנובמבר 2019 ב14:09

      היי רוני,
      לא אמורה להיות בעיה בשילוב של מינוקסידיל עם שמן מנטה או נענע חריפה, ושמעתי על אנשים שעושים את זה, בין היתר אפילו כדי לגדל זקן.
      בברכה,
      יגאל

  7. היי יגאל,
    רציתי לשאול בנושא שציינת לגבי הצמחת זקיקים במקומות שבהם כבר לא קיים שיער הנראה לעין.
    אני מבין שמינוקסידיל לא יוכל לעזור במקרה כזה. שמעתי שכל עוד לא עברו שנתיים מאז מות הזקיקים אפשר "להעיר" אותם, עד כמה זה נכון והאם יכול להיות שישנם זקיקים שפשוט לא יכולים לראות בעין אבל עדיין קיימים.

    במקרה שלי מדובר על מפרץ מצד ימין בו ממה החלק נקי מזקיקים וקירח ניתן להגיד. אך רק הוא. שאר השיער מלא. משתמש כרגע ב פרופסיה כבר 4 חודש בערך. אך לא הרחבתי שימוש למשהו נוסף ולא יודע אם יש בכך צורך או לא. (במטרה גם להצמיח באזור ההוא, יודע ש פרופסיה לא תעזור בזה)

    תודה מראש

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 18 בדצמבר 2019 ב13:18

      היי יהודה,
      בעקרון אתה צודק לגבי כך שמינוקסידיל לא יוכל לעזור במקרה שבו כבר אין זקיקים, עם זאת אינני מכיר את המושג: "להעיר זקיקים" – במידה ויש שטח מסויים שלא צומח מספר שנים צריך לבחון את הנושא עם רופא עור.
      הבנתי מהתגובה שלך שיש איזור מסויים ספציפי שהוא קירח, אולי זאת אלופציה אראטה, אולי זה משהו אחר – לכן צריך לבדוק זאת מול רופא.
      הפרופסיה לעניות דעתי לא תסייע להצמיח שיער איפה שאין זקיקים, ובמידה והרופא שיבדוק אותך יקבע שאכן מדובר במקום "מת" מזקיקים ומדובר בעניין שמטריד אותך, כדאי לשקול לבצע השתלת שיער נקודתית.
      בברכה,
      יגאל

  8. שלום לכולם, מקווה שכמה שיותר ישימו לב גם לתגובה שלי.
    אני הייתי משתמש במינוקסידיל 5 אחוז כ6 שנים.
    תופעות הלוואי בהחלט קיימות ולא תמיד הפיכות.
    מה שקרה לי זה שזה גרם להזדקנות העור בפנים בצורה חדה מאוד.
    מלבד עיגולים שחורים בעיניים, זה גרם ללחיים שלי לנסוק למטה, ולשקעים מסביב לפה להיווצר.
    אני בסך הכל בן 26, מתאמן אוכל וישן בריא, ללא בעיות זקנה מוקדמת במשפחה.
    ככל שהעמקתי וקראתי על זה באינטרנט, גיליתי שאני לא היחיד עם אותה התופעה ואפילו היו כאלה עם מקרים הרבה יותר קשים (הם העלו תמונות שלהם לפני ואחרי המינוקסידיל).
    אני מציע לשקול בכובד ראש את התרופה, אנחנו אמנם רוצים את השיער שלנו אבל תאמינו לי, עור הפנים הרבה יותר משקף וחשוב בסוף.

    כיום הפסקתי להשתמש לחלוטין בכל תרופה, התופעת לוואי נעלמה בכ70 אחוז, אני עדיין רואה שהפנים שלי לא החלימו לגמרי. (עבר כבר 9 חודשים מאז שהפסקתי)

    תזהרו בבקשה.

    • רציתי לדעת כמו שמשתמשים במיזותרפיה ואז במינוקסידיל לשיפור הביצוע של המינוקסידיל ,כך אפשר גם לעשות עם התערובת שמנים של המגנזיום,נענע חריפה ורוסמרין וזה ישפר את הביצוע של השמנים האלה גם?

      • הגב
        פרופסור יגאל בולדינג 5 בינואר 2020 ב11:52

        היי רן,
        בתאוריה, יכול להיות ששימוש בדרמה רולר יחד עם השמנים האלה עלול לשפר את הביצועים שלהם למטרה שלך.
        עם זאת, זה לא נבדק מחקרית, ולכן גם אם אתה מחליט לעשות את זה על דעת עצמך, חשוב להיות זהיר ולעשות את זה בצורה חכמה.
        בברכה,
        יגאל

    • לדעתי אם היית דואג לפנים שלך כמו שצריך, שוטף פעמיים ביום עם סבון, שם קרם הגנה וקרם לחות, כנראה שדבר לא היה קורה.
      חבל שאתה מאשים את המינוקסידיל על חוסר אחריות מצידך לדאוג לפנים שלך.

      • הגב
        פרופסור יגאל בולדינג 22 בדצמבר 2019 ב16:39

        היי נדב,
        אני מבין את מה שאתה אומר, עם זאת תופעות הלוואי של המינוקסידיל לא תמיד קשורות להגיינה או קרם לחות, ויכולות לקרות גם עם שגרת טיפוח מושלמת.
        למעשה, דור מתאר כמה תופעות לוואי יחסית נדירות, אך בהחלט אפשרויות שיצא לי להיתקל בהן בפוסטים שונים ברחבי האינטרנט.
        לצערנו לא את כל תופעות הלוואי של תכשירים שונים ניתן לפתור באמצעות הגיינה בסיסית וטיפוח טוב – הלוואי וזה היה המצב.
        לדעתי מה שדור מתאר שקרה לו, הוא "הצד האפל" של המינוקסידיל, ולדעתי הוא דיי נדיר והרוב המוחלט של האנשים לא סובלים מתופעות לוואי כאלה.
        כל מקרה לגופו.
        בברכה,
        יגאל

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 19 בדצמבר 2019 ב09:36

      שלום דור ותודה על התגובה,
      קודם כל מצער אותי לשמוע על תופעות הלוואי שחווית ומקווה שהם יעלמו לגמרי בהקדם האפשרי!
      מינוקסידיל היא בהחלט תרופה שבמקרים מסויימים תופעות הלוואי שלה מאוד חמורות, כמו אלו שאתה מתאר.
      עם זאת, מבחינה מחקרית ברוב המקרים, מדובר במשהו יחסית נדיר שקורה לאחוז לא גבוה של המשתמשים.
      לכן חשוב מאוד לשים לב לסימנים המוקדמים של תופעות הלוואי של התרופה, כדי למזער או למנוע את ההתפתחות שלהם כמה שיותר, וכמובן להשתמש במינוקסידיל רק עם מעקב רפואי תקופתי.
      זאת אחת הסיבות שכתבנו את המאמר הזה – כדי שאנשים יהיו מודעים לעובדה שבמקרים מסוימים למינוקסידיל יש תופעות לוואי שהם מעבר ל: "יובש זמני".
      בברכה,
      יגאל

  9. רציתי לדעת כמו שאפשר לשלב מינוקסידיל עם פינסטריד למריחה האם אפשר לערבב פינסטריד למריחה עם כל התחלופות למינוקסידיל שרשמת פה כמו השמן מנטה רוזמרין ומגנזיום

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 5 בינואר 2020 ב11:49

      היי נדב,
      נכון לרגע זה, רק פינסטריד לבליעה אושר על ידי ה-FDA (לא למריחה).
      לכן, מדובר בתכשיר שיש עליו מעט מאוד מחקרים ומעט מאוד מידע על דרכי ההשפעה שלו.
      עם זאת, בדיוק כמו שלא הייתי ממליץ לערבב מינוקסידיל עם תכשירים אחרים, טבעיים או לא, אני סבור שלא נכון יהיה להמליץ על לערבב פינסטריד למריחה עם תכשירים אחרים.
      בברכה,
      יגאל

  10. האם יכולה להיות למינוקסידיל תופעת לוואי של הגברת נשירת השיער בשבועות הראשונים של השימוש בתכשיר?

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 10 בפברואר 2020 ב19:08

      היי דני,
      בהחלט כן. למעשה, מדובר באחת מתופעות הלוואי היותר נפוצות של מינוקסידיל.

  11. היי תודה רבה על הפוסט המעניין רציתי לדעת אני מתחיל לראות שכמו שהזכרת בכתבה מתחיל לי גדילה של שיער באיזור הרכה ומעלה הגבה (אני משתמש בערך 4 חודשים בתכשיר) האם ידוע לך אם זה גדילה משמעותית או שזה אמור להפסיק ? שוקל להפסיק את השימוש רק בגלל זה. למרות בשיער עצמו אני רואה תוצאות טובות!

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 25 ביוני 2020 ב18:02

      שלום דנידין,

      יש סיכוי סביר שהצמיחה באיזור שאתה מתאר נובעת מהמינוקסידיל.
      אם מדובר במשהו שמפריע לך, אתה יכול פשוט לגלח את השיער הזה במידה ואתה מרוצה מהתוצאות ולא רוצה להפסיק את הטיפול.

      יגאל

  12. כמה שאלות
    האם ניתן לשלב את הפרופסיה בבליעה והמינוקיסידיל קצף?
    האם מונקיסידיל ״היירגיין״ של חברת פריגו מומלץ? קראתי שיש מינוקסידיל טיפות שהוא יותר יעיל.
    ומה לגבי מונקסידיל וטופיק? אני בחור צעיר ולא יכול לצאת מהבית בלי הטופיק. אבל מפחד שזה יגרום לזיהום או משהו, מצד שני אני רוצה להתחיל את הטיפול

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 25 ביוני 2020 ב17:59

      שלום גיא,

      השילוב של הפרופסיה יחד עם המינוקסידיל הוא שילוב נפוץ.
      לגבי המותג הספציפי של המינוקסידיל – רובם מאוד דומים.
      הדיעות חלוקות לגבי מה יעיל יותר, הנוזל או הקצף. דבר אחד בטוח – הנוזל זול יותר.
      לגבי הטופיק, לא הייתי ממליץ לשים טופיק ישר אחרי מינוקסידיל נוזלי.

      יגאל

  13. שלום יגאל ותודה על ההסבר המפורט!
    רציתי לשאול – במאמר רשמת (ואני מצטט): "שימוש חיצוני באולרופאין".
    רציתי לשאול מה הכוונה בשימוש חיצוני, והאם אתה חושב שכדאי לנסות להשתמש בו לפני שפונים
    אל המינוקסידיל.
    תודה מ"ראש" 😉

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 25 ביוני 2020 ב17:49

      שלום יובל,

      אהבתי את הבדיחה 🙂

      הכוונה היא בתמצית אולרופאין כמו זאת למשל

      לגבי מה כדאי קודם, זה תלוי בבן אדם. באופן אישי ברוב הפעמים אני מעדיף לבדוק פתרון טבעי לפני פתרון לא טבעי, אבל גם לא בכל המקרים.

      יגאל

  14. שלום רב
    רצעתי לשאול האם מכשיר ההירגיין שנמכר בארץ(בכמה אלפי שקלים), באמת עובד ושווה השקעה ?

    תודה רבה

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 25 ביוני 2020 ב15:59

      שלום ארי,

      השם של המכשיר המדובר מוכר לי, ואנחנו מתכננים לחקור אותו לעומק ולהעלות עליו סקירה בקרוב.
      יגאל

  15. איך אפשר לרכוש את התרופה שהזכרת אולורפאין לא מוצא על זה שום נתום באינטרנט אן בבתי מרקחת

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 25 ביוני 2020 ב17:42

      שלום גל,

      לא מדובר בתרופה, אלא בתוסף תזונה מעלי זית.

      אתה יכול לרכוש תוסף איכותי של אולרופאין בקישור הזה.

      יגאל

  16. היי יגאל,

    מה אופן השימוש המומלץ בתערבות השמנים המצוינת במאמר (שמן מגנזיום+שמן רוזמרין+שמן מנטה). האם מומלץ להשתמש בזה כל ערב לפני שינה, והאם נדרש לעסות ולהחדיר את התערבות לאורך קו השיער בדומה בשימוש במינוקסידיל?

    תודה רבה

    • הגב
      פרופסור יגאל בולדינג 25 ביוני 2020 ב15:51

      היי רוי,

      אין שעות מומלצות שבהן מומלץ להשתמש בתערובת וזה תלוי בעיקר בנוחות שלך.
      עיסוי התערובת לאורך קו השיער בהחלט יכול לעזור לשפר את הספיגה.

      יגאל

השאר תגובה

פתרון מהפכני לנשירת שיער
מגזין בולדינג
Logo