רץ ברחבי הרשת: הנה הטיפול הכי מדובר בנשירת שיער לשנת 2024.
HRGrowth – מוצר ייחודי המסייע בחיזוק שורש השיערה ובמניעה של נשירת שיער. לחצו כאן כדי לקבל הנחה על ההזמנה הראשונה!
שיער האישה הוא סמל של בריאות, נשיות, יופי ונעורים. נשים רבות חולמות על שיער שופע, מבריק ומלא חיים, והתקרחות או הידללות של השיער הם מצבים העלולים ליצור מצב של בושה, מבוכה ואפילו חוסר אונים. הסיבות שבגללן השיער של נשים נושר אינן זהות לרוב לאלו של הגברים, ולכן חשוב לתת את הדעת בתחום הזה ולהבין בדיוק איך התהליכים הגופניים וההורמונליים המתרחשים בגופה של האישה משפיעים גם על מצב השיער שלה. כדי שגם אתן תוכלו להצמיח שיער חדש ולהתמודד עם המצב הקיים, המאמר שלפניכן יסביר לכן בדיוק מדוע הנשירה הזו מתרחשת, אילו גורמים פנימיים או חיצוניים משפיעים על השיער ואילו צעדים אפשר לנקוט כדי לפתור את הבעיה. בואו נתחיל.
מדוע מתרחשת הנשירה?
נשירת שיער היא אחד מהתהליכים הטבעיים של הגוף. כמו כל תא אחר בגוף, הוא נוצר, חי זמן מסוים ולאחר מכן מת, ובדיוק כמו שהעור המת בגוף מתקלף כך השיער נושר. האדם הממוצע משיר כמות של כ-100 שערות ביום, אז גם אם מצאתן כמה שערות על הכרית אין סיבה לדאגה. החשש והפנייה לאנשי מקצוע רלוונטיים מתחילים כאשר אתן מבחינות שכמות השיער שאתן משירות היא רבה מאוד, ובייחוד אם אתן מתחילות לשים לב לקרחות על הראש או להידללות בכל אזור הקרקפת. הצעד הראשון בדרך לפתרון היא אבחון של המקור לנשירה, ולאחר מכן מציאת הצעדים הטובים ביותר לטיפול ומניעה.
הסיבות העיקריות לנשירת שיער אצל נשים
כל אחת צריכה לדעת מה גורם לנשירת שיער אצל נשים, כדי שהיא תוכל לקבל מושג טוב יותר על מצב הבריאות שלה ותוכל לגשת לפתרונות הנכונים כדי לטפל בו היטב. בואו נדבר על כמה גורמים נפוצים למצב:
נשירת שיער אחרי לידה
תקופת ההיריון והלידה היא תקופה שבה הגוף עובר שינויים פיזיים והורמונליים רבים, וזהו בדרך כלל פרק זמן המלווה גם בלחץ במידה כזאת או אחרת. נשירת שיער היא תופעה נפוצה במקרה הזה, בייחוד אחרי הלידה (גם אז הגוף עובר עוד שינויים הורמונליים), ולרוב הנשירה הזו היא זמנית ותוך כמה חודשים אפשר לראות שהשיער חוזר לצמוח כמו בעבר. עם זאת, אם אתן שמות לב לדילול של השיער ייתכן שמדובר בנשירה הנגרמת מגורם נוסף, וכדאי לגשת לאיש מקצוע מוסמך ולהיבדק.
לחץ נפשי ודיכאון
לחץ ומתח נפשי הם אחת הסיבות הנפוצות לנשירת שיער אצל נשים. נשים רבות יבחינו שנשירת שיער מוגברת מתחילה אצלן בדרך כלל בתקופות מתוחות וטראומטיות בחייהן. משבר אישי או סערת רגשות עלולים להחמיר את הבעיה ולהגדיל באופן ניכר את כמות השערות שתמצאו שנפלו מהראש. גם דיכאון עלול להשפיע על נשירת השיער באופן עקיף – מוזמנים לקרוא את המאמר המורחב שלנו בנושא.
תלישת שיער (טריכוטילומניה)
טריכוטילומניה היא הפרעה נפשית היוצרת דחף אצל המתמודד עימה לתלוש את השערות שלו, בייחוד אלו שעל הראש. המריטה הבלתי נשלטת הזו יוצרת בסופו של דבר קרחות על הראש, ועלולה גם לפגוע בזקיקי השיער ולמנוע מהם צמיחה מחודשת תקינה בעתיד.
גנטיקה מצד האם
נטייה גנטית היא גורם נפוץ מאוד לנשירת שיער. אצל גברים הגורם הזה נפוץ במיוחד, ואצל נשים הוא מופיע בתורשה מאם לבת. לעומת התקרחות גברית גנטית, ההתקרחות הנשית הגנטית אינה מתבטאת בנסיגת קו השיער הקדמי אלא בהידללות של השיער בכל הקרקפת.
כניסה לגיל ההתבגרות
גם צעירים בגיל ההתבגרות עלולים לסבול מנשירת שיער, המופיעה גם היא בעיקר בגלל השינויים ההורמונליים המתרחשים בגופם. נשירת שיער בגיל ההתבגרות עלולה להיות תופעה מלחיצה מאוד, אך חשוב שההורים יספקו למתבגרת סביבה תומכת ויעזרו לה לפנות לאיש מקצוע מתאים שיעזור לה לאבחן את הסיבה ולהציע דרכי טיפול מתאימות. הנשירה יכולה להיות זמנית ומושפעת מלחץ ממבחנים או שהיא יכולה להיות סימפטום למחלה אחרת, ולכן חשוב שלא לזלזל במצב ולפנות לגורם מומחה, אפילו אם תגלו בסוף שאין בעיה רצינית יותר מתחת לפני השטח והפתרונות שתקבלו יהיו פשוטים ליישום.
מחסור בחלבונים וברזל
תזונה דלה בחלבונים וחוסר בברזל יכולים להיות גורמים נפוצים מאוד לנשירת שיער. חוסר של ברזל בגוף מוביל למצב של אנמיה מחוסר ברזל, ואחד התסמינים המוכרים ביותר של המחלה הוא נשירת שיער. תזונה מאוזנת היא טיפ מומלץ לכל בני האדם, אך בייחוד למי שסובלת מנשירת שיער – חשוב לוודא שאתן צורכות כמות מספקת של חלבונים וברזל מדי יום כדי להפחית את השפעת החוסרים בגוף על בריאות השיער.
מחלות שונות
יש כל מיני מחלות שנשירת שיער היא אחד הסימפטומים שלהם. אלו יכולות להיות מחלות אוטואימוניות כמו זאבת או אלופציה אראטה, תסמונת שחלות פוליציסטיות, בעיות בבלוטת התריס ועוד. גם שימוש בתרופות ספציפיות עלול להוביל לנשירת שיער, למשל טיפולי כימותרפיה, תרופות מדללות דם ועוד.
סוגי נשירות
נוסף על הגורמים, יש גם סוגים שונים של נשירה שאפשר לאבחן לפי כמות השיער הנושר, דפוס הנשירה או משך הזמן שלה:
נשירת שיער קיצונית
נשירה של כמות רבה מאוד של שיער, היוצרות קרחות או הידללות של השיער שאפשר להבחין בה בקלות. הטיפולים הנפוצים לנשירה כזו הם טיפול תרופתי, שינויי תזונה וטיפול ספציפי במחלות – הכול לפי הגורם לנשירה בכל מקרה ספציפי.
נשירת שיער זמנית
לא כל נשירה נמשכת זמן רב, ויש מקרים שבהם היא נעלמת מעצמה. זהו מקרה של נשירת שיער זמנית, למשל אחרי מחלה, בעקבות לחץ נפשי או אחרי לידה. לאחר כמה חודשים אפשר לצפות בשיער חוזר לעצמו לבד, אך בכל מקרה מומלץ לאבחן את המקרה כדי לדעת מה גרם לנשירה ולוודא שהגורם מטופל בדרך המתאימה.
נשירת שיער מתונה
מצב הדומה כמעט לתהליך נשירת השיער הטבעי של הגוף – השיער נושר בכמות שאפשר להבחין בה, אך היא אינה קיצונית ואינה יוצרת קרחות או הידללות שיער שקל להבחין בה. אפשר לדבר עם רופא כדי לבדוק את הגורמים העומדים מאחורי הנשירה ולבחון את הדרכים שבהן אפשר לשמור על הנשירה מתונה כדי למנוע החמרה של המצב.
טיפול בנשירה
עכשיו אחרי שדיברנו על הסיבות ועל הצורות של נשירת שיער, בואו נדבר על הפתרונות הקיימים בשוק לטיפול במצב:
- שימוש בשמן רוזמרין – שמן רוזמרין הוא אחד המוצרים הנפוצים בתחום נשירת השיער. שימוש בשמן רוזמרין יכול להמריץ את קצב צמיחת השיער ולהאט מקרים של נשירה. הוא עוזר לשפר את זרימת הדם בקרקפת, המספקת לשיער את כל החומרים החשובים הדרושים לו לבנייה, לחיזוק ולשמירה על עצמו מגורמי נזק חיצוניים. שימו לב – חובה לדלל את השמן בשמן נשא כמו שמן קוקוס, חוחובה או שמן זית כדי להימנע מתסמינים לא רצויים. זהו אינו פתרון קסם לנשירה אך הוא יכול להיות טיפול טבעי תומך בעל תוצאות טובות
- שימוש בעלי סרפד – יש הטוענים שגם לעלי סרפד יש השפעה חיובית על הקרקפת ועל הזקיקים, ושימוש בתה סרפד על הקרקפת יכול לעזור להמריץ את תהליך צמיחת השיער. חשוב לבדוק אלרגייה לסרפד לפני שימוש בהם על כל הקרקפת, ולוודא שאתם לא משתמשים בכמות רבה מדי כדי להימנע מתופעות לוואי לא נעימות. סרפד ידוע כחומר משתן ולכן הוא אסור לשימוש אצל אנשים הסובלים מהתייבשות או מי שנוטל תרופות מדללות דם
- שמירה על תזונה מאוזנת – תזונה מאוזנת היא חשובה לבריאות הכללית של הגוף, ובפרט לבריאות השיער. ודאו שאתן צורכות כמות מספקת של פחמימות, חלבונים ושומנים, נמנעות ממזון מעובד ומרבות בצריכת פירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים ממקור איכותי. אפשר להתייעץ עם איש מקצוע בתחום התזונה כדי לבנות תפריט מאוזן ובריא, וגם לקבל ממנו המלצות לתוספי תזונה במידת הצורך
- צריכת ביוטין – ידוע גם בשם ויטמין B7. זהו מרכיב חיוני במבנה השיער, וחשוב לשמור על רמות מאוזנות שלו בגוף, בין היתר כדי לחזק את השיער הקיים, להגביר את ייצור הקרטין (עוד חלבון חשוב המרכיב את השיער) ולקדם צמיחת שיער חדש. אם אתן לא מצליחות לצרוך אותו בכמות מספקת בתזונה שלכן, אפשר לצרוך אותו כתוסף תזונה.
סיכום
יש לא מעט סיבות לנשירת שיער אצל נשים. במקרים רבים מדובר בהרגלים יום יומיים המזיקים לשיער או שגרת טיפוח וטיפול לא נכונה, אך גם מחלה פתאומית, לחץ או מתח נפשי וכל פגיעה אחרת בתפקוד הגוף עלולים לגרום להידללות שיער ולהחריף נשירה. ברוב הפעמים הסיבות לנשירת שיער אצל נשים הן הפיכות, ואפשר להחזיר את השיער למצבו המקורי. זה מתחיל בשינויים באורח החיים, היפטרות מהרגלים שליליים ואימוץ של הרגלים בריאים שרק ישפיעו עליכן ועל השיער שלכן לטובה, ולאחר אבחון אצל רופא תוכלו לקבל גם טיפול תרופתי והמלצות נוספות במידת הצורך.
היי עדי, לא מזמן עשיתי אבחון וגיליתי שאני סובלת מנשירת שיער. חיפשתי באינטרנט מידע על איך אני יכולה להילחם בתופעה, או לפחות לחיות איתה בסוג של שלום. אני רוצה להגיד שהמאמר הזה הוא המאמר הכי אינפורמטיבי ומקיף שיצא לי לקרוא אחרי חודשיים של חיפושים. אני לגמרי מאמינה שלאוכל עם חומציות גבוהה וגם לתנודות קיצוניות על הסוכר בדם יש השפעה ישירה על הבריאות. על כל פנים אני רוצה להודות לך על המאמר הנפלא.
יעלי
היי עדי
האם את עובדת גם בייעוץ אישי ?
חייבת עזרה דחופה
שירי היקרה שלום,
עניתי לך במייל פרטי. אני לא נותנת ייעוץ אישי, אבל אם אוכל לעזור – אשמח.
עדי
היי יעלי,
תודה רבה לך על המילית הטובות!
וכן, חומציות וסוכר בהחלט משפיעים על הבריאות הכללית של הגוף.
מאמר מאוד אינפורמטיבי ..שמחה שמצאתי את העמוד. קשה למצוא בנושא ידע כל כך אמין ולא שיווקי.
תודה על שיתוף הידע
היי נעמה,
איזה כיף לשמוע, תודה רבה על המילים החמות 🙂
יום מקסים,
עדי
היי עדי, סופסוף מאמר מאוד מקיף ומעניין בכל הקשור לבעיה על כך מטרידה .
אני בגיל המעבר, עם נשירת שיער מסיבית, מטריד ולא נעים בכלל .
בבדיקה של בלוטת התריס 5.905
וT4 תקין . הרופאה אומרת שזה בסדר ונחכה, אין לי סבלנות ואני מאמינה שיש קשר ועדיף כבר לטפל.
האומנם ? אני ממש אודה לתגובתך .
תודה ורק בשורות טובות
היי אילנית, אלו דברים שאת צריכה לעבור עליהם מול הרופא המטפל שלך, זה לא מספיק לבסס משהו
אני משתמשת בHR GROWTH שסיקרתם עליו כבר 3 חודשים ואני אכן רואה עצירה של הנשירת שיער
אבל האם אני יכולה להוסיף לטיפול עוד משהו כדי לחזק את הצמיחה המחודשת?
תודה רבה לכם! עבודת קודש אתם עושים!
תודה על המחמאה לירית – אני מאוד שמחה לשמוע על ההצלחה שלך! ותנסי לקרוא לגבי תכישירים טופיקליים שסיקרנו עליהם באתר זה יוכל לעזור לך אולי