רץ ברחבי הרשת: הנה הטיפול הכי מדובר בנשירת שיער לשנת 2024.
HRGrowth – מוצר ייחודי המסייע בחיזוק שורש השיערה ובמניעה של נשירת שיער. לחצו כאן כדי לקבל הנחה על ההזמנה הראשונה!
קואנזים Q10, הידוע גם בתור יוביקווינול הוא מולקולה מסיסה בשומן שמאוחסנת ברקמות הגוף (1). החלקיק הזה סוג של קשור לויטמין, אך אינו מסווג בתור אחד כזה כי הגוף מסוגל לייצר אותו באופן טבעי.
קואנזים Q10 שוכן בתאים אאוקריוטיים (בעלי גרעין) בגוף, בעיקר במיטוכונדריה. בחלקים האלה של תאי הגוף מתרחשת הפקת האנרגיה בעזרת החומר אדנוזין טריפוספט (2).
התהליך הזה נקרא "נשימה תאית" והוא אחראי להפקת 95% מכלל האנרגיה הנשמרת בגוף. לכן, הקואנזים Q10 הוא מרכיב חיוני לתפקוד היעיל והתקין של תאי הגוף.
מחסור של קואנזים Q10 יכול להתבטא בתסמינים הבאים: חולשת שרירים, עייפות, חוסר כוח ואנרגיה, הזדקנות מוקדמת של העור והשיער, וזאת רק רשימה חלקית.
מזונות עשירים בקואנזים Q10
אפשר למצוא כמויות גדולות של הקואנזים קיו 10 בשמנים צמחיים (במיוחד שמן סויה, שמן זית ושמן זרעי ענבים – כולם נחשבים לשמנים טובים ומועילים לשיער).
מזונות אחרים שמכילים את הקו-אנזים Q10 הם אגוזים או קטניות (במיוחד בוטנים), אבוקדו, זרעי שומשום, בשר אורגני, ירקות ממשפחת המצליבים (כמו כרובית וברוקולי). הקואנזים הזה מצוי גם בצמחי תבלין ומרפא כמו פטרוזיליה ופרילה.
חלק גדול מהקואנזים Q10 שנמצא במזון נהרס בזמן בישול בחום גבוה.
קואנזים Q10 והתבגרות
ריכוז הקואנזים Q10 בגוף יורד עם הגיל והוא נמוך בהרבה מהטווח התקין אצל אנשים הסובלים מבעיות לב, פרקינסון, סרטן, סוכרת, ניוון שרירים ואיידס.
הצורה הפעילה ביותר מבחינה ביולוגית של הקואנזים קיו 10 היא יוביקווינול, והיא גם המומלצת ביותר לצריכה ותעניק את התוצאות הטובות ביותר, במיוחד עבור אנשים מבוגרים יותר או מטופלים עם בעיות בריאותיות.
התפקיד של הקואנזים Q10 בצמיחת השיער
הגיע הזמן לבחון באופן מעמיק יותר את התועלת של תוספי קואנזים קיו 10 לצמיחת השיער. המרכיב החשוב הזה משפיע באופן חיובי על צמיחת השיער בכמה דרכים שונות:
הגברת ייצור הקרטין
קואנזים Q10 (יוביקווינול) נלחם בהזדקנות השיער בזכות היכולת שלו להמריץ את תהליך ביטוי הגנים. המנגנון הזה מווסת את ייצור הקרטין (החלבון שממנו בנוי השיער), מה מאפשר לתקן ולחדש את החלבונים שנפגעו מתהליך ההזדקנות.
מחקר קליני בדק את השפעתו של תכשיר לניקוי הקרקפת שמכיל את הקואנזים קיו 10 על רמות הקרטין בגוף. לניסוי גוייסה קבוצת מתנדבים מעל גיל 40 שהשתמשו במוצר הזה באופן יומיומי במשך ארבעה ימים (3).
הממצאים הראו עלייה חדה בריכוז חלבון הקרטין בשורשי השיער אצל המשתתפים שהשתמשו בשמפו.
מתפקד כנוגד חמצון
יוביקווינול (הנגזרת הפעילה של הקואנזים Q10) משמש כנוגד חמצון עוצמתי ויעיל, שמנטרל את פעילותם המזיקה של רדיקלים חופשיים שפוגעים בתאי הגוף ובמולקולות הדי.אן.איי (4).
בנוסף לכך, הוא מחדש את מאגרי הרכיבים הפעילים של הויטמינים E ו-C בגוף. שני הויטמינים החיוניים האלה הם נוגדי חמצון חשובים בזכות עצמם. ההשפעה נוגדת החמצון הכפולה והמשולבת הזאת מגנה על תאי השיער מהנזקים של זיהומים סביבתיים, רעלים שונים, ותהליך ההזדקנות הטבעי.
משתתף בתהליך ייצור ואספקת האנרגיה בתאים
מחסור של הקואנזים Q10 יכול להשפיע על הייצור של אדנוזין טריפוספט (ATP), בגלל התפקיד החשוב של הקואנזים קיו 10 בתהליך מעבר האלקטרונים המתרחש במהלך הנשימה התאית האירובית (5).
אני יודעת שאנחנו לא בשיעור ביולוגיה למתקדמים, אז תרשו לי להסביר בצורה ברורה ופשוטה יותר: הקואנזים Q10 משתתף בתהליך ייצור האנרגיה הנדרשת לפעילות השוטפת של התא.
האנרגיה הכימית הזאת מועברת בתוך התא באמצעות חומר שנקרא אדנוזין טריפוספט (ATP). רמות נמוכות מדי של ATP שאינן מספקות את הצרכים של התאים יגרמו לגוף לחפש מועמד אחר שיפצה על המחסור הזה. הבחירה נופלת על הורמון הטסטוסטרון שמנוצל לייצור האנרגיה שנדרשת לפעילות התאים, והתוצאה תהיה הגברת ייצור ה-DHT (נגזרת של הטסטוסטרון).
נמצא גיבוי מדעי רחב לקשר בין DHT להתקרחות על רקע הורמונלי. תעברו על הניסוי המדעי הזה שבדק את התפקיד שממלא הורמון ה-DHT בהתפתחות של התקרחות טיפוסית (אלופציה אנדרוגנית) אצל עכברים.
מגדיל את אספקת החמצן לקרקפת
מעבר חופשי ותקין של חמצן נדרש לייצור האנרגיה התאית המאוחסנת במולקולות האדנוזין טריפוספט (ATP). מחסור של חמצן בדם מחליש את זקיקי השיער – זה מגביר את הסיכוי שהם יישברו ויתנתקו בקלות מהקרקפת שלכם.
ביקורות חיוביות על שימוש מוצלח בקואנזים Q10 לחידוש צמיחת השיער
באינטרנט אפשר למצוא כמה סיפורי הצלחה של אנשים ששחזרו את צמיחת השיער הבריאה שלהם בעזרת תוסף קואנזים Q10.
אחד מקוראי האתר שלנו שיתף איתנו את המקרה של ההורים המבוגרים שלו שהתגברו על בעיות השיער שלהם באמצעות צריכת קואנזים Q10.
שני ההורים שלו הגיעו לגיל מופלג והיו בשנות השמונים לחייהם. האמא הייתה עם שיער דק שהלבין לגמרי והאבא סבל מהתקרחות גברית טיפוסית והתהלך עם קרחת בולטת ורחבה בחלק העליון של הראש. הוא החל להקריח כבר בגיל 30, ומאז הבעיה רק החמירה והתפשטה בכל רחבי הקרקפת שלו. הקואנזים Q10 הציל את המצב וסיפק תוצאות מדהימות: לאחר חודשיים של צריכת תוסף במינון של 400 מ"ג (הוא לא פירט את תדירות השימוש), שיער השיבה של אמו נצבע בגוון כהה ועשיר, והקרחת על ראשו של אביו התמלאה בשיער כהה ושופע.
האדם שתיאר את הסיפור הזה, בן 51 בעצמו, החליט לנסות על עצמו תוסף של קואנזים Q10. הוא לקח 100 מ"ג ביום במשך חודשיים והבחין שהשיער שלו התארך והגבות הפכו לעבות וסמיכות יותר.
השחקנית הבריטית בת ה-59 גליניס ברבר נראית צעירה בעשרים שנה מגילה האמיתי ונראה שסימני הזמן בכלל לא משפיעים עליה. אי אפשר לפספס את השיער הבריא והשופע והעור הקורן ומלא החיים שהפכו לסימן ההיכר שלה.
בריאיון לאתר דיילי מייל, היא הסבירה את הסוד לנעורים הנצחיים ותיארה את משטר הטיפוח והטיפול היומיומי ששומר עליה מלאת מרץ וחיוניות.
ברשימת תוספי התזונה והויטמינים שברבר לוקחת כדי לתחזק מראה רענן וצעיר נמצא גם תוסף קואנזים Q10.
עם זאת, צריך לציין שיש ראיות מדעיות שמראות שהקואנזים קיו 10 אינו מגן על זקיקי השיער מתהליך ההזדקנות (6).
תופעות לוואי ואזהרות חשובות של קואנזים Q10
לא נצפו תופעות לוואי משמעותיות שמיוחסות לתוסף קואנזים Q10 שנצרך בבליעה דרך הפה במינון יומי של 3,000 מיליגרם לכל היותר במשך 8 חודשים (7).
קיים סיכון לתופעות לוואי קלות כמו בחילה, שלשול, וכאבי בטן, במינון גבוה יותר מ-200 מ"ג ביום. לכן, הכמות היומית המומלצת היא לא יותר מ-100 מ"ג שמחולקת ל-2 או 3 מנות.
השימוש בקואנזים Q10 במהלך השליש הראשון של ההיריון אינו נחקר. עם זאת, קיימות ראיות מדעיות המצביעות על כך שהתוסף בטוח לשימוש לאחר השבוע ה-20 להיריון (8). השפעת הקואנזים Q10 במהלך תקופת ההנקה עדיין אינה נבדקה, לכן נשים מיניקות צריכות להימנע מהשימוש בתוסף.
לפני שאתם מתחילים לצרוך תוסף של קואנזים Q10, חשוב להתייעץ עם הרופא שלכם על התגובות שלו עם תרופות אחרות שאתם נוטלים.
הקואנזים Q10 מגיב באופן שלילי עם התרופות הבאות: קומדין (וורפרין) וסטטינים להפחתת כולסטרול. שוב, התייעצו עם רופא לפני השימוש!
האם קואנזים Q10 הוא הפתרון הנכון והמתאים עבורכם?
זה לא סביר שהקואנזים Q10 לבדו יפתור את כל בעיות השיער שלכם. אבל אם אתם סובלים ממחסור של הקואנזים החיוני הזה, ייתכן שצריך לשקול לצרוך תוסף שלו באופן קבוע.
צריכה של קואנזים Q10 יכולה לעזור להגביר את ייצור הקרטין, לנטרל את הנזקים של הרדיקלים החופשיים, לייצר את האנרגיה הדרושה לפעילות התאים, ואפילו להגדיל את אספקת החמצן לקרקפת. האפקט המשולב הזה יעזור להחזיר את צמיחת השיער שלכם למסלול הנכון.
חושבים שפספסנו משהו שקשור לקואנזים Q10? ספרו לנו בתגובות!